MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın kurmuş olduğu, dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MESS Teknoloji Merkezi MEXT’i Adana Sanayi Odası heyeti ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erdoğan Şire, Bülent Başer, Yönetim Kurulu Üyeleri İmam Gazali Hıradağı, İsa Tuzcu, Salih Sütcü, Orhan Murat Avcı, Abdullah Özdiler, Rafet Milli, Süleyman Gerdan, Genel Sekreter Bora Kocaman, Adana Sanayi Odası, Adana Model Fabrika ve Yenilik Merkezi Direktörü Güneş Artuk yer aldı.
MESS Teknoloji Merkezi ziyaret bünyesinde eğitim programlarının yanı sıra, merkezin çalışmaları hakkında yetkililerinden bilgi alan heyet MEXT turu ile dijital fabrikayı deneyimlediler ve gerçek üretim ortamını yakında inceleme fırsatı buldular.
MESS Teknoloji Merkezi, kısa adıyla MEXT, MESS tarafından, Türk sanayisini geleceğe taşıması amacıyla kurulmuş, dünya standartlarındaki bir teknoloji merkezi. Tanıtımı Kasım 2019’da, MESS’in 60. kuruluş yıl dönümünde yapılan merkez, kapsamı göz önünde bulundurulduğunda ülke için “bir ilk” olarak değerlendiriliyor.
MEXT’te işveren ve çalışanları bekleyenler:
Dijital Fabrika: Dijital Fabrika’da sanayicilerin, mühendislerin ve tüm çalışma gruplarının dijital dönüşüm tecrübesi edinmesi amaçlanıyor. Fabrikada 2 üretim hattı ve 100’den fazla dijital üretim kullanım senaryosu bulunuyor. Burada, ayrıca, parçalı üretimin yanı sıra galvanize çelik üretiminin dijital ikizinin yaratılmasına da şahit olunuyor.
Eğitim ve Gelişim: Büyüklük açısından dünyada birinci sırada bulunan Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi’nde MESS üyeleri için özel eğitim programları tasarlanmış durumda. 10 bin m2lik bir alanda kurulu olan merkezde yılda 40 binden fazla Türk mühendisine, işçisine, toplamda 400 bin saatten fazla süreli eğitim verilmesi planlanıyor.
Ekosistem: Hem Türkiye’de hem de dünya genelinde en başarılı görülen 40’tan fazla teknoloji ve çözüm sağlayıcısından oluşan canlı bir ekosistem. 240 kişi kapasiteli konferans salonuyla merkez, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaparak, dünya liderlerinin dönüşüm sürecindeki üyelerle bilgi alışverişinde bulunmasına ve iş birliği yapılmasına zemin hazırlıyor.
Dijital Olgunluk Değerlendirme: Yılda 100’den fazla MESS üyesi, iki yıllık periyotlarla takip edilip yerinde değerlendiriliyor. Amaç, üyelerin teknoloji dönüşüm yol haritalarının belirlenmesi.