CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, fotoğrafları çeken CHP Üsküdar İlçe Başkanı'na daha önce parti tarafından talimat verildiğini açıklamıştı. Ancak savcılık ifadesinde talimat verildiğini reddetti.
"Suçu ve suçluyu övme ile suça azmettirme" suçlarından soruşturma başlatılan Kaftancıoğlu geçtiğimiz gün Anadolu Adalet Sarayı'nda 1,5 saat ifade verdi.
"Ben talimat vermedim" diyerek çark etti
Kaftancıoğlu savcılık ifadesinde, İlçe Başkanı'na talimat verdiklerini reddetti. CHP İl Başkanı, "Tüm parti mensuplarımızın yasalardan kaynaklı görevlerini doğru icra etmeleri yönünde genel talimatımız her daim olmaktadır" dedi. Suat Özçağdaş'ın Altun'un evini ya da şahsına özel bir mahalli fotoğraflamadığını iddia eden Kaftancıoğlu, "Benim de bu yönde hiç bir talimatım telkinim olmamıştır" dedi.
Kaftancıoğlu, çekilen fotoğraflarda konutun belli olmadığını, sadece kesilmiş ağaçların görüldüğünü iddia etti.