Türkiye’den İsrail’e kimyasal yüklü tanker gittiği iddiası yalanlandı

Türkiye’den İsrail’e kimyasal yüklü tanker gittiği iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, , “Türkiye’den yola çıkan kimyasal yüklü tanker İsrail'in Hayfa Limanı'na gidiyor.” iddiasının doğru olmadığını bildirdi. 

İşte O açıklama

Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Türkiye’den yola çıkan kimyasal yüklü tanker İsrail'in Hayfa Limanı'na gidiyor.” iddiası doğru değildir.

İddiaya konu gemi, İsrail'e taşımak üzere ülkemizden herhangi bir yük almadığı gibi İsrail’den de ülkemize herhangi bir yük getirmemiştir. 

Liman Tek Pencere Sistemi üzerinden yapılan incelemede, Panama bayraklı TRANS FJORD isimli geminin 22 Kasım 2024 tarihinde Yalova Limanı’na geldiği tespit edilmiştir. Geminin, Belçika’nın Antwerp Limanından yüklendiği, “buzlu asetikasit” ve “vinil asetat veya diğer vinilesterlerin polimerleri ve diğer vinil polimerler” ürünlerini Yalova Limanı'na boşalttığı belirlenmiştir.

Geminin, 25 Kasım 2024 tarihinde boş olarak gidiş bildirimi onaylanmıştır. 
Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.
 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER