Kozan Belediyesi Park ve Bahçe ekipleri, ilçemiz içindeki kamuya ait yeşil alanların bakımlarını eksiksiz şekilde yapmaya devam ediyor.
Ekipler; şehrimizi süsleyen ağaçları uzun ömürlü, sağlıklı ve güzel görünümlü olması için ağaç gövdelerine kireçleme işlemini uygulamaya başladı.
Kozan şehir merkezinin ciğerleri olan Millet Bahçesi ve Atatürk Parkı’nın yanı sıra diğer yeşil alanlardaki kamuya ait binlerce ağacın gövde kireçleme işlemi tamamlandı.
Park ve Bahçeler müdürlüğü çalışanları, kireçlemenin ağaçları mantar ve böceklerden koruduğu aynı zamanda ağacın dış kabuğunun çatlamasına engel olduğu için önemli bir bakım olduğunun belirtti.
Aynı zamanda görsel olarak da daha beyaz, kahverengi ve yeşilin bir arada güzel göründüğünü belirtti.
Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Kazım Özgan da “Yeşil alanların uzun ve sağlıklı bir şekilde yıllarca Kozan halkına hizmet vermesi bizim için önemli. Bunun için gerçekleşmesi için de ekiplerimiz tüm gayretini gösteriyor. Yıllardır Kozan’ımızın nefesi ve en nadide takıları olan ağaçlarımızın güzelliğini gelecek nesillerin de görebilmesi için çalışmalarımız her daim devam edecek.” Dedi.