İstanbul Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde bugün saat 11.40 sıralarında gerçekleşen olaya ilişkin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı.
İstanbul Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde Ayin sırasında, ayine katılanlar arasında bulunan C.T., maskeli 2 saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı. C.T. hayatını kaybetti.
Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturmanın başlatıldığını ve saldırganları yakalamak için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Açıklamada, "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi.
'Saldırıya ilişkin detaylı bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşılacak ve soruşturma sonuçları açıklanacaktır.' diyen Bakan Yerlikaya, olayın şokunu yaşayan aileye başsağlığı dileklerini ileterek, güvenlik güçlerinin olayın aydınlatılması için elinden gelenin en iyisini yapacağını vurguladı.