MÜSİAD Adana Şubesi 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

MÜSİAD Adana Şubesi 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

MÜSİAD Adana Şubesi 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel kurula Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Adana Valisi Süleyman Elban,  Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz, mevcut başkan Burhan Kavak ve aday Ömer Tekdemir katılımcılara hitap etti.

Vali Elban konuşmasında, MÜSİAD Adana Şubesi 24. Olağan Genel Kurulunun ilimiz ve ülkemiz sanayisinin ve ticaretinin gelişmesine katkılar sunmasını, hayırlara vesile olmasını temenni etti, yeni seçilecek yönetime ve yönetim kurulu başkanına da başarılar diledi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın ülkeye çok şey kazandırdığını, iş dünyasındaki eksikliği giderdiğini söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün hızla yol alan bir ülke haline geldiğini dile getiren Kirişci, "Uzun yıllar bizleri kendi iç meselelerimizle meşgul ettiler. Bu iç meselelerimiz için enerjimizi maalesef boşa harcattılar. Hamdolsun artık Türkiye, ne yapması, nasıl ve ne zaman yapması gerektiğini bilen, bununla ilgili programını uygulayan bir ülke haline geldi." diye konuştu.

Türkiye'nin artık kendisinin yanı sıra dünyanın da gündemini belirleyen bir ülke olduğunu vurgulayan Kirişci, bunun sorumluluklarını arttırdığını belirtti. Kirişci, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tarihi duruş sergilendiğini işaret ederek şöyle konuştu:

"Bir lider diplomasisi sayesinde burada olunması gereken yerde olundu. 'Her iki ülke de bizim için dost ve komşu ülkelerdir.' denildi ve bu konuda tarihin belki de en doğru kararlarından birisi daha verilmiş oldu. Böylelikle şu anda gıda krizi, esirlerin takası, hatta bunların bir masanın etrafında oturtulabilme ihtimalleri de dahil olmak üzere pek çok ihtimali artık gündemimize alır hale geldik. Neden? Çünkü o zaman bu cümleyi sarf ettiğimiz için. İnsanlar sadece 'Tahıl Koridoru' zannediyor. O koridordan bugün itibarıyla geçen gemi sayısı 670. Bu gemilerin taşıdığı da 18,5 milyon ton tahıl ve gıda ürünleri. O koridor sadece tahıl koridoru olmadı, aynı zamanda dünyanın şöyle bir rahatlamasına vesile olan güvenlik koridoru haline geldi, bir barış koridoru olabileceğinin işaretlerini verdi. Bu koridorun açılmasını sağlayan, BM'yi de yanına alarak masanın etrafında tarafları bir araya getiren ülkenin adı Türkiye."

"Adana Türkiye'nin su rezervinin yüzde 11'ini 2 nehirde barındırıyor"

Tarıma yeni bir sistem getireceklerini kaydeden Kirişci, "Biz mutlak suretle ekim, dikim öncesi izin alma mecburiyeti getireceğiz. Üreticiye 'su bu, iklim bu, ekosistemiyle burada üretmen gereken bu' diyeceğiz. İnat etti 'ben istediğimi üreteceğim' dedi. Tabii ki bunun cezası olacak tarımsal teşviklerden yararlandırmamak gibi uygulamalarımız olacak. Ama Türkiye netice itibarıyla ihtiyacı olanları üretmek durumunda kalacak. İktidar olduğumuzda 2002 yılında kişi başına düşen arazi miktarı 4 dekardı bugün 2.8 dekar. 2050 yılında nüfusumuzun 110 milyon olacağı söyleniyor. O nüfusu da dikkate aldığınızda bizim ülkede kişi başına düşen arazi miktarı 1.7 dekar. Tarım bu topraklarda yapılacağına göre, bizim bu toprakları korumamız gerektiğine göre artık dünya suyu konuşuyor. Biz su zengini değiliz. Her şehir Adana gibi şanslı değil. Adana Türkiye'nin su rezervinin yüzde 11'ini 2 nehirde barındırıyor. Tüm Türkiye'yi düşünmek zorundayız." diye konuştu.

"Çiftçimiz evinde oturacak tarlasındaki sulama sistemine elindeki cep telefonundan müdahil olacak"

Tarımda dijitalleşmenin öneminden bahseden Kirişci, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde örnek bir projeye başlanıldığını belirterek, "Hem bu yıl hem de önümüzdeki yıllarda sulanan alan miktarları hepimizi çok mutlu edecek ve teknoloji olarak da yapay zekayı kullanan bir teknoloji olacak. Çiftçimiz evinde oturacak tarlasındaki sulama sistemine elindeki cep telefonundaki mobil uygulamadan müdahil olacak. Gerekirse kendi kendine sulama sistemi yağmur var diye sulamayı kesiyor olacak. Bunların da artık mümkün olduğu bir sistemi Adana bu konuda örnek olsun diye İmamoğlu'nda bu çalışmayı başlattık. İnşallah buna hız vereceğiz." dedi.

Konuşmasını dinleyen iş insanlarına seslenen Kirişci, yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından MÜSAİD Genel Başkanı Asmalı, Bakan Kirişci'ye fidan sertifikası takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri MÜSAİD'da belli bir süreyi dolduran üyelere, fidan sertifikası verdi.

Gerçekleştirilen 24. Olağan Genel Kurul sonucunda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanlığına Ömer Tekdemir seçildi.

 

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

DİĞER HABERLER